Door het overstappen van reisverzekeraar kan men een hoop geld besparen. Dit artikel gaat in op waarom en op welke manier jij kunt overstappen van reisverzekeraar.

Overstappen van reisverzekeraar kan een hoop geld besparen. Dit geldt overigens voor elke verzekering. De consumentenbond geeft aan dat men jaarlijks €800.- kan besparen door verzekeraars te vergelijken en over te stappen. Vooral bij reisverzekeringen kunnen de besparingen hoog oplopen. De reden om over te stappen is dus simpel. Het kan u een hoop geld besparen. Het loont om dit jaarlijks te doen. Reisverzekeraars wijzigen vaak hun modules en premies waardoor men na een jaar bij een andere aanbieder wellicht goedkoper uit is.

Het kan moeilijk lijken om over te stappen van verzekeraar. Dit valt echter reuze mee. Wij raden u aan om eerst uw besparingen te berekenen met onze reisverzekeringvergelijker. Zodra u de goedkoopste aanbieder heeft gevonden kunt u hier een reisverzekering afsluiten. U ontvangt vervolgens bericht dat de verzekering is geaccepteerd. Hierop geeft de reisverzekeraar aan wat de ingangsdatum van uw reisverzekering is. De volgende stap is een brief schrijven aan uw huidige verzekeraar. Een standaard opzegbrief kunt u hier vinden:

Standaard opzegbrief

In deze brief moet u er op letten dat de vervaldatum gelijk is aan de datum waarop de nieuwe reisverzekering ingaat. Hiermee voorkomt u dat u tijdelijk zonder reisverzekering komt te zitten. In sommige gevallen kan dat namelijk zeer ongewenst zijn.

Overstappen van reisverzekeraar

Weet u nog niet of u geld kunt besparen door over te stappen naar een nieuwe reisverzekeraar? U kunt via onze reisverzekering vergelijker eenvoudig vergelijken of het de moeite waard is om over te stappen.

Klik hier en start met vergelijken