Wat is een reisverzekering?

Wat is een reisverzekering exact? In dit artikel geven wij antwoord op deze vraag. Wij leggen u uit wat een dergelijke verzekering is en wat de verschillen zijn tussen de kortlopende en de langlopende reisverzekering. Ook geven wij aan welke extra dekkingen u kunt nemen. Dit is belangrijk om te weten, zodat u de juiste keuze kunt maken bij het afsluiten van de verzekering voor uw vakantie. Veel mensen reizen omdat het leuk is en een mens na een periode van hard werken toe is aan ontspanning. Wat is een reisverzekering en waarom zou u deze voor uw vakantie afsluiten? Helaas is het zo dat er tijdens uw vakantie een hoop nare dingen kunnen gebeuren, zoals ziekte van uw kind, het verliezen van uw bagage, een gebroken been tijdens de wintersport of het noodgedwongen annuleren van uw vakantie.

Een reisverzekering is een verzekering die bestaat uit verschillende modules die u kunt kiezen om u tegen de financiële schade van zulke gebeurtenissen in te dekken. De verschillende modules die u naast de standaard reisverzekering kunt kiezen zijn:

  • Annuleringsdekking: Dekking tegen het (vroegtijdig) annuleren van uw vakantie door ongeval, overlijden familielid, ernstige ziekte of brandschade aan uw huis in Nederland.
  • Bagagedekking: Deze module is voor financiële schade tegen verlies of diefstal van uw bagage. Er geldt meestal een maximum bedrag dat u kunt declareren.
  • Medische kosten: Module voor medische kosten die u in het buitenland maakt. Dit zijn kosten zoals het bezoek aan een arts, ziekenvervoer, medicijnen en ziekenhuisopname. Let wel op dat de vergoeding niet geldt wanneer u reis is bedoeld voor een medische ingreep in het buitenland.
  • Rechtsbijstand: Dekking tegen financiële lasten ten gevolgen van een juridisch geschil. De hoogte van de dekking is vaak gebonden aan een maximum.
  • Wintersport en onderwatersport: Wintersport en onderwatersport brengen extra risico’s met zich mee. Verzekeraars stellen deze module vaak verplicht indien u aanspraak wilt maken op dekking tijdens risicovolle sporten op vakantie.
  • Ongevallendekking: Module die dekt tegen invaliditeit of overlijden ten gevolgen van een ongeval.
  • Automobilisten hulp: Deze module geeft dekking voor sleepkosten en het zenden van onderdelen die niet op uw vakantiebestemming aanwezig zijn. Daarnaast dekt de module het terughalen of de vernietiging van een niet te repareren voertuig.
  • Buitengewone kosten: Dekking voor extra reis- en verblijfkosten in het geval van ziekte, een ongeval of overlijden.

De belangrijkste modules zijn de modules voor buitengewone kosten, bagagedekking en medische kosten. Het is zeer belangrijk dat u een medische kosten module afsluit wanneer u reist naar landen, zoals de Verenigde Staten en Canada. Uw standaard zorgverzekering dekt namelijk alleen het Nederlandse tarief voor medische behandelingen. In deze landen zijn de medische kosten tot wel 10 keer hoger. Het verschil dient u zelf te betalen. Wat is een reisverzekering waard wanneer u medische hulp nodig heeft  en hierdoor in de financiële problemen komt? Het is dus een misverstand dat de module voor medische kosten per definitie onnodig is.

Wat is een reisverzekering? De doorlopende- en kortlopende reisverzekering

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. Wat is een reisverzekering voor een doorlopende of een kortlopende periode? Een kortlopende reisverzekering is geldig voor ongeveer 2 á 3 weken per jaar. Daar tegenover staat een doorlopende reisverzekering die het gehele jaar geldig is. Een doorlopende reisverzekering is bij meer dan één keer per jaar op vakantie veel goedkoper. Daarnaast heeft u met een doorlopende reisverzekering het gemak dat u niet voor elk weekendje weg of korte vakantie een nieuwe verzekering hoeft af te sluiten. Er kunnen nare dingen gebeuren op vakantie en het is dan niet prettig om er achter te komen dat u bent vergeten de kortlopende reisverzekering af te sluiten. Wij van www.onlinereisverzekeringafsluiten.nl raden u daarom aan om te gaan voor een doorlopende reisverzekering.

Reisverzekering vergelijken? Gebruik onze vergelijker!

Hopelijk heeft u door de bovenstaande informatie antwoord gevonden op de vraag: ‘wat is een reisverzekering?’ Wij van www.onlinereisverzekeringafsluiten.nl maken het mogelijk om verschillende reisverzekeringen te vergelijken met onze reisverzekeringvergelijker. Hiermee vindt u de reisverzekering die bij u past voor de beste prijs!

Klik hier en start met vergelijken