De kosten van een reisverzekering zijn afhankelijk van het polispakket dat u afsluit. Uw pakket bestaat uit een standaardpakket en modules die u zelf naar behoeften kunt afnemen. Wij geven u op deze pagina informatie over de standaardekkingen en extra dekkingen die u kunt afsluiten. Wij geven u aan hoe u de kosten van uw reisverzekering zo laag mogelijk kan houden.
De kosten voor uw reisverzekering zijn laag bij het afnemen van een standaard pakket. Deze standaard dekking bestaat vaak uit een dekking voor verloren bagage en hulp in het buitenland. Hulp in het buitenland houdt in dat u telefonisch ondersteuning krijgt van uw verzekeraar bij vragen over financiële schade tijdens uw vakantie. Voor veel mensen is dit echter niet voldoende. Zij dienen nog aanvullende modules af te sluiten. Deze verhogen de kosten van uw reisverzekering. Extra dekkingen die u kunt nemen zijn:

  1. Aanvullende medische kosten: Medische behandelingen zijn in het buitenland vaak duurder. De Nederlandse zorgverzekering vergoed tot een bepaald maximum. Dit zijn vaak de kosten voor de medische ingreep in Nederland. De resterende kosten boven dit maximum dekt de aanvullende verzekering voor medische kosten. Wij raden u niet aan te besparen op de extra polis medische kosten, om de kosten van uw reisverzekering laag te houden. Deze module is belangrijk.
  2. Autohulp: Een module voor dekking tegen financiële schade ten gevolgen van een reparatie van uw auto, de huur van een vervangend vervoermiddel en diefstal.
  3. Een annuleringsdekking: Indien u uw reis vroegtijdig moet afbreken krijgt u met deze module de resterende dagen vergoed.
  4. Rechtsbijstand: Juridische hulp in het buitenland.
  5. Dekking voor verloren geld of cheques: Dekking voor verlies of diefstal van geld of cheques.
  6. Wintersport/onderwatersport: Deze module is verplicht wanneer u op wintersport gaat en aan onderwatersport gaat doen op uw vakantiebestemming.
  7. Extra bagagedekking: De hoogte van de bagagedekking van het standaard pakket is vaak laag. Extra bagagedekking kan voor personen die dure spullen op reis meenemen nodig zijn.
  8. Ongevallendekking: Deze module dekt tegen overlijden en invaliditeit door een ongeval.

Bij een reisverzekering dient u te vergelijken op  de premie voor het pakket, aanvullende modules, de maximale reisduur en de hoogte van uw dekkingen. Met maximale reisduur bedoelen wij de hoeveelheid aaneengesloten dagen u op vakantie gaat. Ook hoe vaak u per jaar naar het buitenland gaat valt hieronder. U kunt besparen op alle vier de variabelen van de kosten van uw reisverzekering. De prijs hoeft voor een doorlopende reisverzekering niet hoog te zijn.

Kosten reisverzekering weten? Gebruik onze vergelijker

Wanneer u weet welke reisverzekering u nodig heeft kunt u de beste deal zoeken. U kunt met onze reisverzekeringvergelijker eenvoudig de verschillende aanbieders vergelijken. Klik hieronder om te beginnen met vergelijken.

Klik hier en start met vergelijken