Vergelijk via onze reisverzekering vergelijker de verschillende aanbieders van een reisverzekering met werelddekking. Klik hieronder om onze vergelijker te gebruiken:


Wat is een reisverzekering met werelddekking?

In dit artikel lichten wij toe wat een reisverzekering werelddekking is en waarom u deze module nodig heeft. Daarnaast gaan wij in op een aantal misverstanden rondom de reisverzekering werelddekking.

Veel basispakketten van verzekeraars dekken wanneer u op reis gaat binnen Europa. Onder de standaard Europa dekking vallen ook landen zoals de Azoren, Madeira, de Canarische Eilanden en de niet- Europese landen aan de Middelandse zee. Hieronder vallen bijvoorbeeld Marokko, Israël en Egypte. U bent niet verzekerd wanneer u naar landen op vakantie gaat die niet vallen onder de europadekking. De module werelddekking is een extra module die u afsluit, om ook in gebieden buiten de europadekking gebruik te maken van uw reisverzekering. De module kunt u afsluiten bij een sommige kortlopende en bij alle  doorlopende reisverzekeringen. In onze reisverzekeringvergelijker kunt u vinden bij welke verzekeraars u een reisverzekering wereldekking voor een korte periode kan aanschaffen.

U moet er op letten dat een werelddekking niet betekent dat deze reisverzekering geldt voor een wereldreis. U dient voor een wereldreis ook nog een lang op reis module te kopen. Dit betekent dat uw reisverzekering geldt voor langere vakanties, zoals een wereldreis van een jaar. De lang op reis verzekering wordt ook wel de Globetrotter verzekering genoemd.

Bij het werken in het buitenland heeft u ook niet genoeg aan een reisverzekering werelddekking. U bent dan alleen verzekerd in het buitenland buiten uw werktijd. Hiervoor kunt u bij het werken tijdens een lange reis een lang op reis verzekering afsluiten. Zakenmensen moeten een aparte zakenreisverzekering afsluiten. Hiermee zijn zij ook verzekerd wanneer ze aan het werk zijn.

Wij raden u zeker aan om te besparen op een reisverzekering met werelddekking wanneer u alleen binnen Europa op vakantie gaat. U kunt dit doen wanneer u het komende jaar niet van plan bent om naar landen buiten de europadekking te gaan.

Reisverzekering werelddekking vergelijken? Gebruik onze vergelijker

U kunt via onze vergelijker eenvoudig de verschillende aanbieders van een reisverzekering werelddekking vergelijken. Klik hieronder om onze vergelijker te gebruiken.

Klik hier en start met vergelijken