Bijna iedereen droomt ervan om een wereldreis te maken. De avonturen die je meemaakt, andere culturen ervaren en tijdens het reizen nieuwe mensen ontmoeten zijn positieve kanten van een wereldreis. Er kan echter ook een hoop mis gaan. Wat is de beste reisverzekering voor een wereldreis? In dit artikel alles over de reisverzekering wereldreis.

Een wereldreis is meestal voor een langdurige aaneengesloten periode van bijvoorbeeld één jaar. Een kortlopende reisverzekering is dan per definitie niet geschikt, omdat deze altijd voor een korte periode is.  U dient er echter ook rekening mee te houden dat de doorlopende reisverzekering niet bij elke aanbieder het hele jaar door dekking geeft. Dit verschilt van 40 dagen per jaar tot 365 dagen per jaar. Informeer hierover bij uw huidige reisverzekering aanbieder.

Elke wereldreiziger raden wij aan om een reisverzekering wereldreis aan te schaffen. Deze verzekering kunt u aanschaffen bij de verzekeraars FBTO, Ohra en Delta Loyd. Een lang op reisverzekering biedt bescherming tegen ongevallen, rechtsbijstand, medische kosten, verloren bagage en aansprakelijkheid. Andere voordelen van deze module zijn:

  • U kunt met deze module de zorgverzekering in Nederland opzeggen. De reisverzekering wereldreis dient in dit geval als vervanger. Dit geldt niet bij een normale doorlopende reisverzekering!
  • U krijgt met een reisverzekering wereldreis dekking tijdens het werken in het buitenland. Een normale reisverzekering biedt geen dekking bij het werken in het buitenland.
  • De polis voor uw verzekering kunt u tijdens het reizen verlengen tot maximaal 2 jaar.
  • U bent goedkoper uit. Door een reisverzekering wereldreis af te sluiten bent u  voor lange reizen goedkoper uit dan met een normale reisverzekering.

Wanneer u lang op reis gaat heeft een reisverzekering wereldreis veel voordelen. Een lang op reis verzekering is echter niet alleen geschikt voor mensen die een wereldreis maken. Bij langdurig verblijf in het buitenland is deze namelijk ook geschikt. Uw normale reisverzekering dekt dit vaak niet. De reisverzekering wereldreis is ook geschikt voor:

  • Studenten die tijdelijk studeren in het buitenland of een stage lopen in het buitenland.
  • Vrijwilligerswerk in het buitenland.
  • Expats.
  • Au pairs die in het buitenland gaan werken.

Reisverzekering wereldreis: Vergelijk ze via onze vergelijker!

U kunt via onze vergelijker eenvoudig verschillende lang op reis verzekeringen vergelijken. U dient alleen aan te geven dat uw dekking voor een langere periode moet gelden. Wij geven u vervolgens de goedkoopste aanbieder! Klik hieronder om onze vergelijker te gebruiken.

Klik hier en start met vergelijken