U wilt uw reisverzekering goedkoop afsluiten? Om uw reisverzekering goedkoop af te sluiten moet u als eerste kijken of u een kortlopende- of doorlopende reisverzekering nodig heeft. De kortlopende reisverzekering is goedkoper. Gaat u langer dan 16 tot 21 dagen per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger, dan een kortlopende reisverzekering. U kunt het beste vergelijken met onze reisverzekeringprijsvergelijker:

Tips voor een goedkope reisverzekering

Bekijk uw reisgedrag en bepaal of de kortlopende of doorlopende reisverzekering geschikt is. Vervolgens gaat u kijken naar de overige dekkingen:

  1. Medische kosten: Wij raden u aan om er niet van uit te gaan dat uw zorgverzekeraar alle medische kosten in het buitenland dekt. Zorgverzekeraars dekken bij een basis zorgverzekering tot een bepaald maximum. De kosten voor de ingreep in Nederland worden vaak vergoed. De kosten voor medische behandelingen in het buitenland veel hoger zijn. U moet dan het verschil zelf betalen.
  2. Auto Hulp: Wanneer u niet met de auto op vakantie gaat kunt u besparen op de autohulp module. Deze module heeft u wellicht ook niet nodig als de polis van uw autoverzekering in het buitenland geldt.
  3. Europa- of werelddekking: U heeft alleen een werelddekking nodig indien u naar landen buiten Europa gaat. De Europadekking geldt ook voor landen zoals de niet-Europese landen aan de Middellandse zee, de Azoren, de Canarische Eilanden en Madeira. Hier kunt dus besparen.
  4. Bagage/Inboedel: Sommige inboedelverzekeringen dekken inboedel buitenshuis. Dit is vaak wel met beperkte voorwaarden. Bagagedekking zit over het algemeen standaard bij een reisverzekering inbegrepen. Wel kunt u besparen door geen extra hoge dekking voor uw bagage aan te vragen.

De laatste tip voor uw reisverzekering goedkoop afsluiten is om uw reisverzekering ieder jaar te evalueren. Verzekeraars veranderen regelmatig hun pakketten en voorwaarden. Overstappen is eenvoudig en kan vaak ineens voordeliger zijn. U dient bij deze evaluatie ook rekening te houden met uw vakantiebestemmingen. Hierdoor bent u er zeker van dat u goed bent verzekerd. Wellicht ging u eerder nooit buiten Europa op vakantie, maar bent u nu van plan om een jaar naar Australië te gaan. Op deze manier kunt u uw reisverzekering goedkoop houden, terwijl deze ook voldoet aan uw wensen.

Reisverzekering goedkoop afsluiten? Gebruik de vergelijker

Via onze vergelijker kunt u eenvoudig de beste reisverzekeraars vergelijken. Uw reisverzekering kunt u vergelijken door hieronder te klikken op start met vergelijken!

Klik hier en start met vergelijken