Waarom zou u een reisverzekering afsluiten? Er zijn een aantal goede redenen om dit te doen. In dit artikel geven wij aan waarom een reisverzekering afsluiten een goede keuze is. Wij gaan in op de dekkingen van uw basis verzekering, de financiële schade die u buiten u schuld kunt oplopen en dure medische ongevallen.

Tijdens uw vakantie kan van alles gebeuren waardoor u financiële schade oploopt. Dit kan geheel buiten uw schuld zijn! Er zijn talloze voorbeelden van luchtvaartmaatschappijen die bagage kwijt raken en mensen die vervroegt hun vakantie moeten afbreken vanwege ziekte van een naaste. Het kan zijn dat er zelden wat gebeurt maar wanneer er dan toch financiële schade ontstaat is een reisverzekering prettig. Een belangrijke drijfveer om een reisverzekering te nemen is dan ook weten dat u in ieder geval in financiële termen geen last heeft van nare gebeurtenissen.

Bij elke verzekering is het zo dat u moet afwegen of u het financiële risico dat u loopt zelf kan dragen of dat u zich hiervoor laat verzekeren. De kosten van financiële schade tijdens uw vakantie kunnen aanzienlijk oplopen. Niet veel mensen kunnen dit rechtstreeks vergoeden en komen dan in de financiële problemen. Daar tegen over staat dat reisverzekeringen relatief goedkope verzekeringen zijn. Voor nog geen paar euro per maand heeft u al een doorlopende reisverzekering. Een paar euro betalen of in de financiële problemen komen is een makkelijke keuze voor de meeste mensen.

Een  belangrijke reden om een reisverzekering af te sluiten is vanwege de dekking voor vakanties buiten Europa, die u niet ontvangt binnen uw gewone verzekering. Bijna alle basis verzekeringen dekken niet buiten Europa. Het wordt heel vervelend wanneer u hier pas achter komt bij financiële problemen tijdens uw vakantie buiten Europa. Naast wellicht de verpeste vakantie draait u ook op voor alle financiële schade. U heeft door het afsluiten van een reisverzekering 24/7 toegang tot een online of telefonische helpdesk. Wanneer er iets gebeurt tijdens het reizen is het prettig als er snel een oplossing komt.  Wilt u echter  volledig onbezorgd op reis? Dan dient u de juiste aanvullende modules af te sluiten binnen uw reisverzekering.

De module medische kosten dient u af te sluiten wanneer u op vakantie gaat naar landen waar de medische kosten hoger zijn dan in Nederland. Uw standaard zorgverzekering vergoed alleen het Nederlandse tarief. Medische kosten kunnen in het buitenland tot wel tien keer hoger zijn dan in Nederland! Vooral de Verenigde Staten en Canada staan bekend om hun peper dure medische faciliteiten. De gemiddelde Nederlander kan deze bedragen niet zomaar betalen en vandaar dat zij een extra module medische kosten afsluiten. Wij raden dit aan.

Wintersporters dienen altijd een reisverzekering te nemen met een wintersportmodule. Basis verzekeringen dekken nooit de risicovolle activiteiten tijdens een wintersport. De wintersport module van reisverzekeringen dekken tegen verlies en beschadiging van ski-uitrusting, ongevallen met lichamelijk letsel tot gevolg, niet gevolgde skilessen en ongebruikte skipassen.

Waarom een reisverzekering afsluiten met onze vergelijker?

U kunt via onze vergelijker reisverzekeringen vergelijken. Dit zorgt ervoor dat u de reisverzekering vindt die bij u past. Klik hieronder om naar onze vergelijkingsmodule te gaan!

Klik hier en start met vergelijken